Kender du det der med at stå foran køledisken i supermarkedet og skal vælge kød til dagens aftensmad... skal vi have fars eller kylling eller fars eller kylling.... eller fars?? Ja, nogle gange rækker fantasien ikke så vidt og det gør pengepungen heller ikke altid. Men heldigvis findes der en hel masse meget oversete kødstykker (som ikke lige ender på -steak) som ikke koster spidsen af et jet-jager og som faktisk er vanvittigt smagsfulde. Her til aften har jeg kastet mig ud i en 500 g. kalvebov m. linser & sweet potatoes og det bliver helt sikket en klassiker her i huset. Retten har i alt kostet i omegnen af en flad halvtrelle - hvilket jo ikke er så slemt for en sublim ret aftensmad til 3 personer. Here goes...
Du skal bruge til 3 personer: 1 steg af kalvebov 500-600g., ca. 2 dl. grønne linser, 4 sweet potatoes, 4 gulerødder, 3 fed hvidløg, 1 rødløg, frisk ingefær.
1. Kog linserne i 4 dl. vand i ca. 15 min. De skal være rimelig al dente stadigvæk, ellers koger de ud når de til sidst bliver varmet op i saften fra boven.
2. Brun boven af på beggesider ved høj varme i en stegegryde eller på en pande med høj kant (der skal helst være låg til). Krydr godt med salt og peber når du vender den. Skru ned for varmen når den er brunet godt af og hæld ca. en ½ l. vand ved. Sæt låg på og lad boven braisere ved lav varme. Kødet skal have i alt 1½ t. - så bliver det dejlig mørt.
3. Skræl løg, gulerødder, sweet potatoes og hvidløg. Snit grøntsagerne i grove stykker.
4. Når boven har fået en times tid puttes grøntsagerne ned i gryden til kødet og der rives en god cm. frisk ingefær ned til retten som nu skal simre en ½ times tid endnu.
5. Når retten har stået på komfuret i 1½ t. tages kødet op og skæres i grove skiver. Imens blandes linserne sammen med de øvrige grøntsager og det gives et opkog.
6. Anret kødet ovenpå linser og grøntsager og pynt med persille og server evt. med den hjemmelavede spicy chutney herfra bloggen. MMmmmm Bon Appétit.
I øvrigt så er grønne linser ekstremt rige på protein og fattige på fedt og så indeholder de masser af fibre som mætter længe - med andre ord - det er sundt OG lækkert, det er jo ren luksus! ;-) Der er absolut ingen grund til at gøre sig den ulejlighed at koge kartofler til retten - den mætter så rigeligt i sig selv - selv Jonatan var rigtig godt tilfreds!

Ingen kommentarer:
Send en kommentar